23. sept 2011

RETSEPT NÄDALAVAHETUSEKS KÜPSETAMISEKS

Sügise sünnipäeva puhul küpseta üks hõrk kook. Maasikad võid asendada JÕHVIKATEGA!



PAVLOVA KOOK

Kuulus õhuline austraallaste beseetort. Õige Pavlova peab seest jääma pehme ja vahukommilaadne!

Kogus: kuuele kuni kaheksale

Koostis:
4 toasooja munavalget
noaotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
vaniljet
1 tl valget veiniäädikat


Serveerimiseks:

3 dl vahukoort
2 pakki kohupiima, suhkrut ja vaniljet

Valmistamine:
Kuumuta ahi 170ºC. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista paberile 23 cm rõngas.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanill ning sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks.
Pane ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 140ºC. Küpseta 1 tund. Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Kummuta Pavlova suurele siledapõhjalisele taldrikule (st keera Pavlova ringi). Kata ja kohupiimaga ja vahukoorega ning kaunista maasikatega.

HEAD MAIUSTAMIST!

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "How to Eat" (1998). Temperatuure on veidi muudetud (algselt 180/150 ning 1,5 tundi).

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Kommentaare ei ole: