4. okt 2011

KANEELISAIAKESTE PÄEV

Rootsis on kaneelisaiakesed väga populaarsed. Kalendris leidub isegi kaneelisaiakeste päev - 4. oktoober.

KLASSIKALISED KANEELISAIAD
Kogusest saab ca 35 kuklit

  • 5 dl piima
  • 200 g võid
  • 1 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g pärmi
  • 0,9 - 1 kg jahu
  • Vahele määrimiseks võid ja kaneeli-suhkru segu

Valmista pärmitaigen. Selleks sega pärm suhkru ja soolaga, lisa käesoe piim ning sulatatud (käesooja temperatuurini jahutatud) või. Lisa jahu, sõtku tainas. Pane tunnikeseks rätiku alla sooja kohta kerkima. Jaga kerkinud tainas kaheks ja rulli õhukeseks. Määri tainale toasoe või ja puista peale kaneeli-suhkru segu. Rulli ja lõika parajateks tükkideks. Aseta muffinipaberitesse ja küpseta muffinipannis, 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Parimad ahjusoojalt ja piimaga.

HEAD ISU!

Kommentaare ei ole: