19. okt 2010

OMALOOMINGUVÕISTLUS

3. klass võtab osa omaloominguvõistlusest "Seigeldes looduse raamatus," mille on välja kuulutanud Kultuuriministeerium, Eesti Kirjanduse Selts, Keskkonnaministeerium ja Keskkonnaamet.
Võistlusele saab esitada looduse ja keskkonnateemalisi luuletusi, jutte ja näidendeid. Tööd peaksid sisaldama looduselamusi, keskkonna- ja elurikkuse teemat. Žürii hindab võistlustöödes originaalsust, head kujundiloomet, sisukust, isikliku emotsiooni olemasolu, ainestiku tabamist ja head keeletaju. Konkursist osavõtjad on oodatud väljendama mõtteid ilukirjanduslikus vormis.
Tulemuste avalikustamine toimub 15. detsembril 2010. aastal ja auhindadeks on raamatud. Auhinnatud töödest koostatakse kogumik, mida jagatakse tasuta koolidele ja raamatukogudele. Žüriil on õigus anda ka žanripreemiaid ja eripreemiaid.
Omaloominguvõistlus toimub lugemisaata, Eesti looduskaitse 100 ja elurikkuse aasta koostööprojektina. Selle eesmärgiks on pöörata tähelepanu looduse mitmekesisusele ja keskkonnahoiule, tekitada huvi looduse ja keskkonnaalase kirjanduse lugemise ning sellest kirjutamise vastu, panna mõtlema ning arutlema erinevatel looduse ja keskkonna teemadel.

Tööde esitamise tähtaeg on 8. november. Mõned tööd on juba õpetajale laekunud. Teistele mõnusta kribamist ja head mõttelendu!

Õp Kristina

Kommentaare ei ole: