25. sept 2008

POKUMAA JA NÕIARIIK

ARMSAD VANEMAD!
25. septembril külastasime I ja II klassiga Pokumaad ja Nõiariiki.
Kogunesime kell 8.45 kooli ees ja kell 9.00 läks sõit lahti. Kõigepealt tegime peatuse Tamme-Lauri tamme juures. Lapsed said ennustusülesande, kus pidid ära arvama, mis on tamme ümbermõõt, kui kõrge on tamm, kui vana on tamm ja missugust rahatähte kaunistab Tamme-Lauri tamm. Õpetajad tegid kokkuvõtte ja iga ülesande eest autasustasime võistkondi. Proovisime ka puu ümbermõõtu kontrollida. PS! Ümbermõõtu mõõdetakse 130 cm kõrguselt. Pärast mõõtmist vaatasime, mitu last saab ümber tamme võtta. Tulemuseks oli see, et 29 inimest sai võtta 2 ringi ümber tamme.
Edasi sõitsime Pokumaale. Seal ootas meid tore ja vahva giid Ülle. Tema rääkis meile põnevaid lugusid Edgar Valterist ja pokudest. Lugemistoas rääkis Ülle meile 2 vahvat lugu raamatu põhjal. Pärast Pokukoda külastust suundusime taimerajale. Käisime linnuvaatlustorni juures ja pidasime maha väikese pikniku.
Kui kõhud täis, suundusime Nõiariigi poole. Nõiariigis ootas meid ees hoolitsev perenaine, kes tutvustas meile nõidade elu ja näitas nende vahvaid majakesi. Iga laps sai proovida luuaviset. Perenaine kirjutas tulemused üles ja hiljem saime autasud. Pärast luuaviset läksime seiklusrajale, mis oli väsitav, aga ülimalt põnev. Pärast seiklemist rajal, ootas meid ees NÕID. Nõid tantsis koos lastega ja andis üle auhinnad. Poistest võitis I koha Joosep (1. klass), kes viskas luuda 7,3 meetrit, II koha sai Tanel (2. klass), kes viskas luuda 6,10 meetrit. III koha saavutas luuaviskes Airis (2. klass), kes viskas luuda 5,95 meetrit.
Tüdrukutest sai I koha Keiu (2. klass), kes viskas luuda 7 meetrit, II koha saavutas Andra (2. klass) 5,05 meetriga ja III koha sai Mergit (1. klass), kes viskas luuda 5 meetrit.
Õpetajate arvestuses võitis I klassi õpetaja.
Kui auhinnad käes, saime koos nõiaga ühise pildi teha.
Väga tore oli see, et Anette-Liisi ja Hendriku ema olid reisil kaasas! Suured tänud teile!
Loodan, et see päev jäi sulle meelde ja sul oli lõbus!
Õp Kristina

Kommentaare ei ole: